Lessen

BOXERCISE

Zondag 10.00-11.00, Maandag 19.30-20.30 en Woensdag 19.00-20.00.

In deze lessen wordt er op de pads of op elkaars bokshandschoenen geslagen (zeer veilig, daarom geen bitje nodig), er wordt gebruik gemaakt van de 8 basis boksbewegingen. Het is makkelijk te leren en er wordt minder op techniek gelet. Het gaat vooral om conditie op te bouwen aangevuld met oefeningen voor balans, coördinatie en kracht. Ongemerkt verbrand je ontzettend veel calorieën, ook zeer geschikt om af te vallen.

Bij boksen, dus ook bij Boxercise, zal vooral jouw core flink aan het werk gezet worden. De core is zeer belangrijk bij alledaagse handelingen en een sterke core voorkomt allerlei lichamelijke klachten.

We trainen met een gezellig groepje mensen, van jong tot oud, man en vrouw, getraind en ongetraind. Je kunt dus eenvoudig aansluiten bij deze groep.

STREET STYLE BOXING

Waar Kickboksen stopt, gaat Street Style Boxing verder!

Iedere woensdagavond van 20.00 – 21.00, dus na de Boxercise lessen, trainen wij in een (nu nog) klein groepje het Street Style Boxing. Bij voldoende belangstelling zullen de lessen in het najaar weer starten.

Street style Boxing bevat veel vechtstijlen en is gebaseerd op het Engels boksen aangevuld met technieken uit Panantukan, Filipijns boksen, ook wel Street boxing of Dirty boxing genoemd, Wing Chun, Kickboksen en Krav Maga. Dit maakt het zeer effectief, maar zorgt tevens voor een leuke en interessante training.
Street style Boxing is gebruik maken van jouw hele lichaam en behalve stoot- en traptechnieken leer je ook hoe je jouw aanvaller uit balans brengt en uit kunt schakelen. Op dit moment is er alleen een beginnersgroep die traint op Level 1/Basis niveau. Je kunt dus makkelijk instappen.

Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar, iedereen van onbesproken gedrag is welkom bij de Beginners/Basis training (Level 1 t/m 3).

BOKSEND OPVOEDEN

Deze lessen zijn individueel, als groep (bijv. Klas) of als gezin te volgen. Vooraf worden de doelen duidelijk besproken en kan er ingeschat worden hoeveel lessen er nodig zijn voor het gewenste effect. Zeer goed inzetbaar bij pestgedrag (zowel voor diegene die pest als diegene die gepest wordt), gebrek aan zelfvertrouwen, angsten en/of gedragsverandering.

Boksend Opvoeden is gericht op kinderen, maar het concept leent zich ook heel goed voor volwassenen. Te denken valt aan bedrijfstrainingen als teambuilding of verbetering van werksfeer. Ook in werksituaties wordt er bewust en onbewust gepest. Boksen brengt iedereen dichter bij elkaar en zal de werksfeer sterk verbeteren.
Individuele trainingen met uw werknemer(s) is ook mogelijk, bijvoorbeeld voor meer zelfvertrouwen (of gewoon betere lichamelijke en/of geestelijke conditie), maar ook om uw werknemer assertiever te maken. Van baliemedewerker en verkoper tot leidinggevende heeft baat bij boksen. Stevig staan, focus, balans, coördinatie, reflex, afweren, blokken en incasseren zijn skills die overal van pas komen.

OUTDOOR BOKSEN BASIC

NIEUW bij Selfdefense Liemers, veilig boksen leren en dat combineren met buiten trainen. Buiten trainen heeft aantoonbare voordelen voor jouw gemoedsrust en gezondheid.
Binnenkort starten wij met Outdoor Boxing, buiten boksen dus. We zijn nu druk aan het zoeken naar een juiste locatie, volg onze facebooksite om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Boksen Basic is voor de beginnende bokser, hij/zij leert op een veilige manier de stoten en op de juiste manier te verplaatsen tijdens het boksen. Taktiek wordt niet behandeld en er wordt niet op het hoofd geslagen. Wil je na het Boksen Basic serieus verder met boksen zullen wij jou een passende boksschool aanbevelen die bij jouw wensen en persoonlijkheid past.

Het Outdoor Boksen zal bij zeer slecht weer niet doorgaan en steeds aangepast worden aan het weertype (dit ivm het materiaal).